Radwanska osvojila osmi turnir
Slavlje za Poljakinju

WTA Dubai

Radwanska osvojila osmi turnir

E. Škorić

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska osvojila je svoj prvi turnir u 2012. godini. U finalu WTA turnira u Dubaiju bila je bolja od Njemice Julije Goerges.

Peta nositeljica turnira prvi set je dobila sa 7:5, drugi, u kojem je ponovo napravila brejk, sa 6:4.

Njemaica je u polufinalu iznenadila prvu teniserku svijeta, Dankinju Carolinu Wozniacki, ali protiv sada pete teniserke svijeta, Radwanske, nije bila na nivou.

Radwanskoj je ovo bio osmi trofej u sezoni u desetom finalu. Poljakinja je imala veliku podršku svojih navijača u Dubaiju.

Goerges je u ovom turniru već ranije savladala Kuznjecovu, Hantuchovu i već pomenutu Wozniacki, dok je njena današnja protivnica u polufinalu savladala Janković.

WTA Dubai, finale:

Radwanska - Goerges 7:5, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.