Radwanska posljednja polufinalistica u Madridu

WTA Madrid

Radwanska posljednja polufinalistica u Madridu

Edmir Škorić

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska posljednja se plasirala u polufinale ženskog dijela turnira u Madridu.

Radwanska je u najneizvjesnijem meču dana savladala Carolinu Garciju sa 6:4, 4:6, 6:4. Francuska teniserka pokazala se kao nezgodan protivnik za Poljakinju, koja je ipak u trećem setu izborila polufinale.

Bio je ovo prvi duel Poljakinje i Francuskinje, koja se neočekivano našla u četvrtfinalu madridskog turnira nakon što je ranije iznenadila Italijanku Saru Errani.

Radwanska će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je ranije uz dosta problema savladala Kineskinju Li Na, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Petra Kvitova i Simona Halep. Prvoj je meč predala Serena Williams bez borbe (povreda), dok je druga s lakoćom savladala Anu Ivanović.

WTA Madrid, četvrtfinale: 

S. Williams (1) - Kvitova (5) - predaja Serene
Halep (4) - Ivanović (11) 6:2, 6:2
Garcia - Radwnska (3) 4:6, 6:4, 4:6
Šarapova (8) - Li Na (2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.