Radwanska preko Na Li u polufinale Wimbledona

Radwanska preko Na Li u polufinale Wimbledona

Midhat Šljivak

Agnieszka Radwanska plasirala se u polufinale Wimbledona nakon što je danas savladala kinesku teniserku Na Li sa 2:1 po setovima 7:6, 4:6 i 6:2.

Prvi set je donio dosta uzbuđenja i preokreta. Prva dva gema donijela su dva breaka, a potom su u sjajnoj završnici obje uspjele oduzeti servis još po jednom, pa se pobjednica prvog seta odlučila u tie-breaku. U tie-breaku se bolje snašla Radwanska, koja je dobila prvi set sa 7:6.

Radwanska je dobro otvorila i drugi set. Imala je vodstvo od 3:1 i 4:2, ali je Na Li dobila preostala četiri gema, te je osvojila set sa 6:4. 

Nakon prekida zbog kiše, odlučujući treći set je u potpunosti pripao ubjedljivo Radwanskoj sa 6:2, te je prošla u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.