Radwanska: Vjerovala sam u sebe od početka

Radwanska: Vjerovala sam u sebe od početka

Poljakinja Agnieszka Radwanska plasirala se u polufinale Australian Opena pobjedom nad osvajačicom ovog turnira iz posljednje dvije godine Victorijom Azarenkom. Poljakinja je nakon velike pobjede blistala od sreće. 

"Teško je igrati sa nekim ko vas je pobijedio toliko puta do sada. Znala sam da je ona dobra teniserka, a posebno ovdje igra odlično. S druge strane, ja nisam imala šta da izgubim. Ona je branila titulu, ne ja. Trudila sam se da igram svoj najbolji tenis, da pogodim svaki udarac. Sretna sam zato što sam odigrala odlično“, rekla je Radwanska. 

Iako mnogi teniski stručnjaci imaju mišljenje da je Radwanska jedna od najboljih tehničarki i igračica sa milion riješenja na terenu, Radwanska je istakla da protiv Azarenke nije imala neku posebnu taktiku, jer protiv Vike nikad ne znate kako će izgledati meč. 

"Teško je pričati o planu za meč protiv nekoga ko može sve na terenu. Ona sve može da vrati, ne pravi veliki broj grešaka. Zato sam pokušala da odigram agresivno i da se fokusiram na servis. Mislim da morate jednostavno da date sve od sebe da biste pobijedili teniserku kakva je Vika", istakla je Agnieszka. 

Radwanska će u polufinalu igrati protiv Dominike Cibulkove, koja je u četvrtfinalu izbacila Simonu Halep. Radwanska kaže da će dati sve od sebe da izbori plasman u finale, te da odlično poznaje Slovakinju protiv koje je igrala nekoliko puta. 

"Sastale smo se dosta puta do sada, veliki broj prošle godine. Mislim da smo igrale posljednji put na Stanfordu, a tada sam nažalost izgubila. Gledala sam neke njene mečeve ovdje, igra odlično, i sigurno ću dati sve od sebe protiv nje", izjavila je Radwanska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.