Radwanskoj nova titula

Sigurna u finalu

Radwanskoj nova titula

Današnjom pobjedom nad Johannom Kontom, Agnieszka Radwanska je došla do treće titule u sezoni, a 20. u karijeri.

Treća igračica svijeta lako je izašla na kraj sa Britankom u finalu WTA turnira u Pekingu. Na kraju Poljakinja je slavila sa 6:4, 6:2.

Konta je u ovom meču osvajala gotovo svaki treći poen na drugi servis (12/30), što je bio jedan od ključnih razloga za trijumf poljske teniserke. 

Nešto lošiji servis Konte iskusno je koristila Radwanska, pa je tokom meča napravila četiri brejka, dok je na drugoj strani 14. igračica na WTA listi iskoristila jednu od pet brejk šansi.

Radwanskoj je za trijumf u Pekingu pripao ček na 1.111.945 dolara, kao i 1000 bodova za WTA listu. Konta je kao finalistkinja zaradila 556.440 dolara te osvojila 650 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi