Rafa Nadal slavio u finalu Dohe

Španac uzeo prvi trofej u sezoni

Rafa Nadal slavio u finalu Dohe

Rafael Nadal počeo je i 2014. u pobjedničkom ritmu. Prvi reket svijeta slavio je u finalu ATP turnira u Dohi protiv Gaela Monfilsa. 

Nadal je furiozno krenuo od samog starta meča. Prvih pet gemova riješio je u svoju korist i uzeo dva servisa Francuzu. Prvi set trajao je samo 24 minute, a Nadal ga je riješio u svoju korist rezultatom 6:1. 

Monfils se probudio u drugom setu. Prvi gem je dobio bez izgubljenog poena, a potom je uzeo servis Špancu. Nadal je vratio break u sedmom gemu drugog seta, ali je Francuz na kraju slavio u tie breaku 7:5. 

Španac nije dozvolio iznenađenje i odlučujući treći set riješio je u svoju korist za 41 minutu igre. Nadal je u trećem setu oduzeo dva servisa Monfilsu i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.