Rafa: Samo sam pomislio: ''Molim te uđi''
Nadal je 2009. godine osvojio Australian Open

Španjolac nakon još jedne velike pobjede

Rafa: Samo sam pomislio: ''Molim te uđi''

M. Maksimović

Rafael Nadal je u finalu Australian Opena. Drugi put u svojoj karijeri, ponovo nakon 2009. godine. Zadnjih šest godina u Melbourneu, tri četvrtfinala, jedno polufinale, jedan naslov, sada opet finale, a krenuo je sa problematičnim koljenom, čak je razmišljao o odustajanju. Koljeno je u zavojima, Rafa ne odustaje.

''Da mi je neko prije dvije sedmice rekao da ću igrati finale Australian Opena, teško da bih mu mogao povjerovati. Novo finale u Melbourneu je ostvarenje sna. Ovo je bio još jedan veliki meč, igrati protiv Rogera je posebna čast'' rekao je Nadal nakon meča u kojem je zamalo prokockao 6-1 u tie breaku četvrtog seta.

''Igrač protiv najvećeg tenisera, propustiš četiri set lopte, nije lako. Bio sam nervozan. Molim te, uđi, samo to sam pomislio'' prisjeća se Nadal koji je upisao 18. pobjedu protiv Federera. Igrali su 27 mečeva, Roger je slavio samo dva puta na Grand Slam turnirima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.