Rafael Nadal otkazao meč, Roger Federer u finalu!

Indian Wells

Rafael Nadal otkazao meč, Roger Federer u finalu!

Edmir Škorić

Bez borbe se danas Roger Federer plasirao u polufinale Indian Wellsa i ima priliku da osvoji 101. ATP titulu u karijeri.

Uoči kalifornijskog teniskog klasika u subotu navečer, Nadal nije bio spreman zbog povrede desnog koljena, pa je na kraju samo čestitao Federeru na finalu.

Nadal se povrijedio tokom pobjede protiv Karena Kačanova protekle večeri, a iako je vjerovao da može i sve pokušao da izađe na megdan Švicarcu, Rafa je na kraju morao odustati od turnira.

"Danas dok sam se zagrijavao osjetio sam da moje koljeno nije dovoljno dobro da bih igrao jedan ovakav meč u polufinalu Indian Wellsa", kazao je utučeni Španac.

Federer će sada čekati pobjednika iz duela Dominica Thiema i Miloša Raonića u velikom finalu, koje se igra sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi