Rafael Nadal preokretom preko Carrena Buste u polufinalu Pariza
Neuništivi Nadal opet je preokrenuo rezultat

Carreno Busta igrao sjajno ali nedovoljno za Nadala

Rafael Nadal preokretom preko Carrena Buste u polufinalu Pariza

Rafael Nadal opet se morao dobrano pomučiti u Parizu da bi prošao dalje. 

Večeras ga je na muke bacio zemljak Pablo Carreno Busta koji je skoro dva seta igrao savršen meč. 

Carreno Busta jedan je od onih Španjolaca koji su bolji na tvrdoj podlozi nego na zemljanoj. Istog ovog protivnika Nadal je razbio na French Openu prepustivši mu tek nekoliko gemova. U istom gradu, ali u dvorani Pablo je zaigrao puno bolje i iznenadio Nadala breakom u osmom gemu prvog seta koji mu je bio dovoljan za osvajanje istog. Držao je Busta odlično servis i u drugom setu i doveo ga na rub tie breaka. Naime Nadalov protivnik je pri rezultatu 6:5 za Nadala imao 40:15 i dvije lopte za odlazak u trinaestu igru, no Rafa je uvijek najbolji onda kada je najteže. Nadal je izvukao break, automatski i set a onda s desilo ono što se desi većini njegovih protivnika koji propuste takve šanse.

Carreno Busta se raspao, te u odlučujućem setu osvojio samo gem a Nadal je odjurio u novo Masters polufinale jedinog turnira iz ove kategorije koji nije uspio osvojiti. Tamo će igrati s pobjednikom susreta Zverev - Wawrinka koji je posljednji na rasporedu danas u 1/4 finalu pariškog Mastersa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi