Nadal: La Liga je gotova

Tako Španac smatra

Nadal: La Liga je gotova

S. Grebović

Španski teniser važi za jednog od najvatrenijih navijača Real Madrida među javnim ličnostima, što često dokazuje.

Španski teniser je ove nedjelje osvojio novi ATP naslov u Barceloni nakon što je u finalu poslije tri sata i 38 minuta savladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:4, 6:7(6), 7:5.

Bila je to njegova 87. ATP titula u karijeri, 12. na ovom turniru u Barceloni, ali i prva u ovoj godini. Tokom pomenutog meča kamere su uhvatile jedan zanimljiv detalj između Španca i marokanskog sudije Mohameda Lahyanija. Tema nije bio tenis već fudbal.

Marokanac se obratio Rafi prokomenarisavši remi Real Madrida sa Betisom u subotu (0:0) te ga upitao da li je to veliki kiks. Nadal se na to nasmijao, popio gutljaj vode i kratko rekao: ''La Liga je gotova.''

Tu se njihova konverzacija nije zaustavila. Sudija iz Maroka je Nadalu rekao kako bi klub trebao dovesti novo napadača, na šta je on odgovorio: "I ne samo napadača."

Real Madrid je trenutno drugoplasirani tim na tabeli španske Primere sa 71 bodom, koliko ima i trećeplasirana Barcelona. Atletico je lider sa 73, ali vrijedi napomenuti kako su Kraljevi i Jorgandžije odigrali po 33 utakmice, a Katalonci 32 koji tako sve drže u svojim rukama.

Ukoliko se ne okite titulom u Španiji, Kraljevi će imati priliku sezonu popraviti osvajanjem Lige prvaka. Tim Zinedinea Zidanea večeras na svom terenu dočekuje Chelseja u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Nije pogriješio i fudbal hoće da poremete raznim stabrima (Superligom i čudnim transferima)
1 0
Sanska_Prangija
Rubrika: trac, a ne ostali sportovi, kako vam SE da napisati ovako bezvezan tekst??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi