Nadal je u finalu zbog povrede Zvereva, ali izjava koju je dao obilazi svijet

Veliko srce ima Nadal

Nadal je u finalu zbog povrede Zvereva, ali izjava koju je dao obilazi svijet

E. Ganibegović

Rafael Nadal prvi je finalista ovogodišnjeg Roland Garrosa. 

Njemu je danas meč nakon povrede predao Alex Zverev. 

Zverevu je stradao zglob. Odmah je bilo vidljivo da nije dobra situacija i u kolicima je izveden s terena.

Iako mu je pružena ljekarske pomoć bol je jednostavno bila prevelika. Zverev se na štakama izašao na teren, pozdravio se s Nadalom i predao je meč.

Rafael Nadal je u izjavi nakon meča pokazao koliki je čovjek i da pobjeda i finale nisu ono najbitnije za njega danas.

"Teško je, tužan sam, žao mi ga je. Odigrao je sjajan turnir, znam koliko se bori da osvoji Grand Slam. Trenutno nije imao sreće, ali siguran sam da će osvojiti mnoge Grand Slam trofeje, želim mu sve najbolje na svijetu i brz oporavak, rekao je Nadal i dodao:

"Bio je to težak meč, igrali smo tri sata, a nismo završili ni drugi set. Teško mi je reći previše u ovoj situaciji."

"Za mene je to što sam se plasirao u novo finale na Roland Garrosu ostvarenje sna, ali u isto vrijeme, način na koji je meč završio, činjenica da sam vidio Zvereva kako plače, za mene je jako bolna", zaključio je Španac. 

Top Komentari

Thierry.Henry
Rafael Nadal , veliki igrac , veliki covjek i sportista..
8 3
Ecosport
Nadal veliki lažljivac, pakaš koji nikako da izvadi gaće iz guzice. Smrad španski. Fuj, ogavan je kolko je težak. Ne mogu vjerovati da ga neko može gotiviti. Vole ga samo oni koji vole Gaynalda. Federer je za njega princ.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi