Sitni detalj "para oči": Rafael Nadal u do sada njemu nepoznatoj situaciji na Roland Garrosu

Prošao u drugo kolo

Sitni detalj "para oči": Rafael Nadal u do sada njemu nepoznatoj situaciji na Roland Garrosu

Admin Čaušević

Rafael Nadal se bez većih problema plasirao u drugo kolo Ronald Garrosa. 

Španac je sa 3:0 u setovima pobijedio Australnca Jordana Thompsona. U sve tri seta bilo je po 6:2 za najuspješnijeg tenisera na prvenstvu Francuske.

Thompson je očiglendo bio samo zagrijavanje za teže i napornije mečeve u nastavku turnira. Nadal je napravio sedam breakova, a interesantno i da je Australac sredinom seta uspio oduzeti servis španskom asu.



Inače, Nadal se u ovom meču morao privikavati na potpuno novu situaciju i to zbog pravila koja vrijede na Roland Garrosu od ove sezone.

Naime, teniseri pa tako i Nadal više neće moći koristiti plastične boce za vodu, a kao glavni razlog navodi se zaštita prirodne sredine. U protivnom morat će plaćati kaznu.

Teniserima više neće biti dozvoljeno da drže vodu u frižiderima kada igraju svoje mečeve već su dobili personalizovanu posudu jednog od sponzora turnira koju će moći napuniti prije nego što kroče na teren.

Tako je i Nadal prije svog meča na terenu Pilippe Chatrier igrao zašto bez svojih prepoznatljivih boca vode koje obično poravna okomito u odnosu na donju liniju terena.

Umjesto toga koristio je bidone koje je obezbijedio organizator. I jednom se nalazila voda, a u drugom mineralne soli.