Rafael Nadal se namučio na putu do polufinala

ATP turnir u Dohi

Rafael Nadal se namučio na putu do polufinala

Najbolji teniser na svijetu Rafel Nadal ponovo se dosta mučio kako bi stigao do pobjede na turniru u Dohi. 

Prvi reket svijeta trebao je skoro dva sata da dobije Latvijca Ernestsa Gulbisa 2-0 u setovima (7:5, 6:4) i izbori plasman u polufinale gdje ga očekuje 162. igrač na svijetu Nijemac Peter Gojowczyk, koji je u četvrtfinalu bio bolji od zemljaka Dustina Browna sa 2-1 u setovima (6:3, 3:6, 7:6). 

Rafael Nadal je, interesantno, u karijeri osvojio čak 60 turnira, ali nikada nije slavio ni na jednom turniru igranom u januaru mjesecu. Prije pet godina je igrao finale Dohe, ali je Nikolay Davidenko bio prejak. 

U drugom polufinalu igrat će Gael Monfils i Florian Mayer. Odlični Francuz je Nijemcu Danielu Brandsu prepustio samo tri gema (6:2, 6:1), dok je Mayer protiv Rumuna Victora Hanescua morao igrati tri seta (6:4, 6:7, 6:4). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.