Rafael Nadal tražio mekšu travu na Wimbledonu

Zahtjev španskog tenisera

Rafael Nadal tražio mekšu travu na Wimbledonu

Predsjednik All England Cluba, Philip Brooke otkrio je da mu je Rafael Nadal sugerisao "da bi volio da se igra na mekšoj podlozi na Wimbledonu".

"Nedavno sam razgovarao s Nadalom, zabrinut je zbog brzine na wimbledonskim terenima, jer bi želio da se igra na mekšoj travi. Po mom mišljenju, više bi trebalo da se plaši tvrde podloge, i zbog zdravlja i zbog tehničkih aspekata.Vjerujem da su trava i šljaka najbolje za njegovo tijelo", rekao je Brook.

"Godinama sam se borio za tenis na travnatoj podlozi, sada su konačno rezultati toga dobri. Od ovog ljeta će biti više turnira, Stuttgart i još dva koja će uvećati važnost. Povrh svega, Queens će dobiti sedam učesnika iz top 12, ali i pored toga smatram da pet sedmica na travi u 12 mjeseci nije dovoljno”, dodao je Brook.

Inače, nagradni fond je povećan, pa će pobjednici u obje konkurencije dobiti rekordnu sumu od po 1,88 miliona funti, odnosno po 2,85 miliona dolara. Prethodni rekord u iznosu nagrada držao je prošlogodišnji US Open s ukupno 38,25miliona dolara. Wimbledon se igra od 29. juna do 12. jula, a pauza između Roland Garrosa i Wimbledona prvi put u historiji produžena je s dvije, na tri sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.