Rafael Nadal u četvrtfinale preko Ivana Dodiga

Marin Čilić u tri seta bolji od Robreda

Rafael Nadal u četvrtfinale preko Ivana Dodiga

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal izborio je plasman u četvrtfinale ATP Masters 500 turnira u Barceloni. 

Nadal je u meču drugog kola slavio sa 2-0 u setovima protiv Ivana Dodiga (6:3, 6:3), a u četvrtfinalu će igrati protiv zemljaka Nicolasa Almagra koji je izbacio još jednog Španca Fernanda Verdasca sa 6:3 i 6:3 po setovima.

Drugi Međugorac Marin Čilić imao je više sreće. Čilić je dobio prvi set protiv Španca Tommyja Robreda 7:5, ali je u tie breaku drugog izgubio, pa je plasman dalje morao tražiti kroz treći set. Treći set je također otišao u tie breaku, a Čilić je ovaj put bio uspješniji i slavio je sa 2-1 u setovima.

Japanac Kei Nishikori slavio je sa 6:0 i 6:4 protiv Andreja Golubeva, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Čilića. U četvrtfinalu će igrati i Kolumbijac Santiago Giraldo protiv njemačkog veterana Philippa Kohlschreibera.

Giraldo je izbacio Dominika Thiema sa 2-1 po setovima (4:6, 6:4, 7:5), dok je Kohschreiber izbacio Jurgena Melzera sa 2-0 (7:5, 6:3). Latvijac Ernests Gulbis je pobjedom nad Albertom Montanesom (7:5, 6:1) zakao meč četvrtfinala protiv Rusa Teymuraza Gabashvilija koji je slavio protiv domaćeg igrača Ignacija Cervantesa 2-0 (6:4, 6:2). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.