Rafael Nadal u finalu protiv Gaela Monfilsa

ATP turnir u Dohi

Rafael Nadal u finalu protiv Gaela Monfilsa

Rafael Nadal i Gael Monfils igrat će u finalu ATP turnira u glavnom gradu Katara Dohi. 

Rafael Nadal je imao još jedan težak meč na putu prema finalu, ali je ipak uspio opravdati ulogu favorita i savladati njemačkog kvalifikanta Petera Gojowczyka sa 2-1 u setovima (4:6, 6:2, 6:3). 

Prvi igrač svijeta je loše otvorio meč, u cijelom prvom setu imao je samo dva winnera, što je 162. igrač na ATP listi iskoristio i dobio prvi set. Nakon hladnog tuša u prvom setu Nadal je zaigrao mnogo bolje u nastavku. 

Na početku drugog seta Rafa je uzeo dva breaka Gojowczyku i poveo sa 4:0 što je bilo nedostižno za Nijemca, a početkom trećeg seta Nadal još jednom uzima break protivniku i odlazi u mirnu završnicu. 

Špancu je ovo bila 662. pobjeda u karijeri na ATP turnirima i sada je poravnat na 13. mjestu vječne liste sa Amerikancem Michaelom Changom po broju pobjeda. 

Plasmanom u finale Nadal je izjednačio svoj najbolji rezultat u Dohi. Prije četiri godine igrao je finale protiv Nikolaya Davidenka i izgubio, dok Nijemac nema razloga za tugu, jer je postao prvi kvalifikant nakon 1993. godine koji se plasirao u polufinale Dohe. 

Lagan posao u polufinalu imao je Francut Gael Monfils koji je sa sigurnih 6:3 i 6:2 po setovima slavio protiv Nijemca Floriana Mayera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije