Čovjek ili robot: Nadal na Roland Garrosu jedva hodao, sada je kao nov

Sjajni Španac

Čovjek ili robot: Nadal na Roland Garrosu jedva hodao, sada je kao nov

A. Čaušević

Rafael Nadal će učiniti sve da osvojio kalendarski Grand Slam.

Tokom Roland Garrosa Nadal se nekoliko puta žalio da jedva hoda i da bi mu svaki naredni meč mogao biti posljednji u karijeri, ali sluteći po dešavanjima posljednjih dana legendarni Španac je kao nov.

U pohodu na 22. Grand Slam Nadal je imao ogromnih problema sa stopalom, međutim kada bi meč počeo izgledao je poput "robota" i bez većih problema bi odgovarao na svaki izazov.

Ključan je bio posebni tretman stopala kojem je bio podvrgnut nakon što se vratio iz Pariza.

"Tretman koji je urađen u Barceloni nije nešto što će se odmah vidjeti, ali promjene jesu primjetne. Primjetio sam ih, te neke čudne osjećaje. Smanjio mi se bol u zglobovima."

Sada je počeo trenirati i na travi te namjerava igrati na Wimbledonu iako se ranije govorilo da gotovo pa sigurno propušta najprestižniji Grand Slam na svijetu.

"Moram da budem strpljiv. Svaki dan napredujem po malo. Imam još nedjelju dana treninga ovdje. Nadam se da će mi to pomoći da budem kompetativan na Wimbledonu. Na travi nema mnogo logike. Na toj podlozi se dešavaju najnelogičnije stvari", poručio je Bik s Mallorce.

Nadal na Wimbledonu nije igrao tri godine, a do početka nezvaničnog prvenstva svijeta neće nastupiti niti jednom drugom turniru.

Top Komentari

hake
Ili dobro glumi ili se dobro pumpa steroidima.
5 2
saju701
Koji folirant je ovaj tip haha, los sam danas a sutra sam super.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi