Raonic se pridružio svom sunarodnjaku Pospisilu u polufinalu

ATP Montreal

Raonic se pridružio svom sunarodnjaku Pospisilu u polufinalu

Edmir Škorić

Dva Kanađana igrat će u polufinalu ATP turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu. 

Ranije je polufinale izborio Vasek Pospisil, a na putu do finala ispriječit će mu se njegov sunarodnjak Miloš Raonic.

Raonic je u tri seta bio bolji od sjajnog Latvijca Ernestsa Gulbisa, koji je dan ranije izbacio s turnira osvajača Wimbledona Andyja Murrayja. Prvi set odlučen je u tie-breaku gdje je Raonic napravio tri mini-breaka i poveo sa 1:0.

Gulbis je uzvratio u drugom setu. Napravio je break u prvom gemu, isti ovjerio i sačuvao do samog kraja. U trećem setu Raonic je poveo s 3:1, ali je u petom gemu Gulbis uzvratio break i vratio stvari na početak.

Kod 4:4 Gulbis je imao break-loptu, ali se Raonic uspio vratiti, a Gulbis gubi svoj servis u desetom gemu i Kanada slavi svoje polufinale. U odlučujućem setu Gulbis je napravio pet dvostrukih servis pogrešaka.

Podsjetimo da je Pospisil izborio polufinale nakon što mu je meč predao Rus Nikolay Davydenko. ATP

Montreal, četvrtfinale:
Raonic - Gulbis 7:6(3), 4:6, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.