Raonić siguran protiv Schwartzaman, Groth poražen od Thiema

ATP Brisbane

Raonić siguran protiv Schwartzaman, Groth poražen od Thiema

D. Vejo

U osmini finala ATP turnira u australijskom Brisbaneu sinoć su odigrana tri susreta. 

Kanađanin Miloš Raonić bio je siguran protiv Argentinca Schwartzmana rezultatom 2:0, po setovima je bilo 6:3 i 6:2. Tokom čitavog meča, Raonić je imao inicijativu, te je na kraju zasluženo slavio.

U drugom susretu, snage su odmjerili Austrijanac Dominic Thiem i Australijanac Groth. Titula boljeg pripala je Thiemu, koji je slavio rezultatom 2:0, a po setovima je bilo 7:6 i 6:3.

Treći susret bio je onaj između Francuza Nicolasa Mahuta i Bugarina Grigora Dmitrova, a gdje je Dmitrov slavio rezultatom 0:2, dok je po setovima bilo 2:6 i 4:6.

Danas od 11.30 sati, sastaju se Zverev i Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije