Raonić u polufinalu Wimbledona
Foto: EPA

Pobjedom protiv Querreya

Raonić u polufinalu Wimbledona

Midhat Šljivak

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u polufinale Wimbledona. On je danas s 3:1 pobijedio Amerikanca Sama Querreya (6:4, 7:5, 5:7, 6:4)

Očekivano, igra oba tenisera je dosta zavisila od servisa. Nije bilo mnogo prilike za break, a Raonić je svoje maksimalno koristio.

U prvom setu je ključni break napravio u 10. gemu, te je osvojio set sa 6:4 na servis protivnika, da bi se identična igra ponovila i u drugom setu.

Nijedan teniser do 12. gema nije popuštao. Ipak, Raonić koristi jedinu break šansu u ovom setu, te osvaja set sa 7:5.

Igra gem za gem nastavljena je i u trećem setu. Querrey je ovaj put uspio da napravi break u 11. gemu, potvrdio ga je sjajnim servisom u narednom, te je osvojio treći set sa 7:5. 

Velika borba je nastavljena i u četvrtom setu. Sigurno su oba tenisera čuvala servis, ali je na kraju Raonić ipak uspio da slomi otpor američkog tenisera. Napravio je break u 10. gemu četvrtog seta, te je došao do pobjede i prolaza u polufinale.

Wimbledon, četvrtfinale:

Raonić - Querrey 3:1 (6:4, 7:5, 5:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi