Rekordna kazna za Serenu Williams
Serena će morati pripaziti na svoje ponašanje

Najbolja opomena

Rekordna kazna za Serenu Williams

M. Maksimović

Međunarodni teniski savez (ITF) kaznio je američku teniserku Serenu Williams sa 175.000 dolara i uslovnom suspenzijom na dvije godine zbog neprimjerenog ponašanja u polufinalu US Opena.

Serena je u polufinalu ovogodišnjeg US.Opena zaprijetila linijskoj sutkinju koja je dosudila prestup.
Radilo se o meču između Serene Williams i Kim Clijsters kada je nakon prestupa ''upozorila'' sutkinju kako će joj “nabiti je.... lopticu u grlo”. Izvinjenje kasnije očito nije pomoglo.


Ovo je najveća kazna u istoriji Grand Slama, a za svaki sličan incident na nekom od Grand Slam turnira Serena će biti suspendirana u US Openu na dvije godine. Međutim, kazna će joj biti smanjena na 82.500 dolara ukoliko u dvije godine ne napravi nikakav incident. Do sada je najgoreu kaznio ''popio'' prgavi Jeff Tarango kojeg je sudija zbog vrjeđanja diskvalifikovao na Wimbledonu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.