Reprezentacija BiH među nositeljima
Davis Cup reprezentacija BiH

Već u srijedu ždrijeb

Reprezentacija BiH među nositeljima

M. Maksimović

Prašina se još uvijek nije ni slegla nakon posljednjeg nastupa u Danskoj, a vrlo brzo će naša Davis Cup selekcija saznati ime prvog protivnika u sljedećoj godini.

Nažalost i dalje smo u II grupi Euroafričke zone, ali bi smo napokon mogli imati nešto lakši put. Naime, naša selekcija se nalazi u grupi nositelja zajedno sa Ukrajinom, Poljskom, Mađarskom, Bjelorusijom, Latvijom, Kiprom i starim poznanikom Estonijom.

Naš protivnik u prvom kolu naredne godine može biti jedna od reprezentacija koje nisu među nositeljima, a to su Egipat, Irska, Luksemburg, Moldavija, Monaco, Maroko, Madagaskar i Turska.

Ždrijeb će biti obavljen u srijedu u hotelu Four Seasons u Bangkoku u 18 i 30 po lokalnom odnosno u 11 i 30 po srednjo evropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.