Reprezentacija BiH na turniru u Tunisu

Davis kup, Evro-afrička zona

Reprezentacija BiH na turniru u Tunisu

Teniska reprezentacija BiH učestvovaće na kvalifikacionom turniru Treće grupe Evro-afričke zone Davis cupa, koji će se od 1. do 5. aprila održati u Tunisu.

Selektor Bojan Vujić ranije je objavio spisak igrača koje će braniti boje naše zemlje, a to su: Aldin Šetkić (564. igrač na ATP listi), Ismar Gorčić (718.), Mirza Bašić (1.797) i Tomislav Brkić (1.797).

Za razliku od prošlogodišnjeg sastava u ekipi neće biti  Aleksandra Marića koji već duži period odsustvuje s terena  zbog povrede, dok se u reprezentaciju nakon šest godina odsustva vraća Ismar Gorčić. Najbolji teniseri naše zemlje jučer su se okupili u Sarajevu. Šetkić, Gorčić i Bašić učestvuju na turniru "BH Telecom Indoor", koji je danas počeo u Zetri, nakon kojeg  se nastavljaju  pripremati do odlaska u Tunis (30. marta).  

Na turniru će igrati osam reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Žrijeb grupa obavit 31. marta, uoči početka turnira. Pored BiH i domaćina Tunisa na turniru će još  učestvovati reprezentacije Andore, Maroka, Namibije, Norveške, San Marina i Nigerije. Dvije najbolje ekpe  naredne godine će se takmičiti u Drugoj  grupi Euro-afričke zone, dok dvije najslabije ispadaju u niži rang takmičenja.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.