Riske senzacija turnira
Alison Riske

Mlada Amerikanka ušla u polufinale

Riske senzacija turnira

M. Maksimović

Na WTA turniru u Birminghamu tri nositeljice su izborile plasman u polufinale, a malo je nedostajalo da prve četiri budu sutra na terenu. Li na, Maria Sharapova, Aravane Rezai su prošle među četiri, dok je treću nositeljicu, Yaninu Wickamyer zaustavila malo poznata Amerikanka Alison Riske.

Prva nositeljica, Kineskinja Li Na nije imala previše posla protiv Estonke Kanepi, završila je posao za sat i 12 minuta. Ukupno je Kanepi pet puta gubila svoj servis.Isto vrijeme je na terenu provela i druga nositeljica Maria Sharapova koja je zaustavila Sesil Karatantchevu.Kvalifikantica je osvojila šest gemova, nije iskoristila niti jednu od tri break prilike, dok je na drugoj strani Sharapova od pet break lopti, tri pretvorila u break.

Aravane Rezai i Sara Errani su odigrala izjednačeniji meč, a Francuskinja je ugledala polufinale oduzevši svojoj protivnici dva puta servis. Rezai je zabila osam aseva, realizacija njenog prvog serisa bila je 75%.

Za iznenađenje dana se pobrinula Alison Riske, 185. igračica svijeta. Amerikanka je izgubila prvi set u meču sa trećom nositeljicom, Yaninom Wickmayer, ali se znala vratiti, dobila je preostala dva za rezultat karijere.Obe teniserke su imale po četiri break lopte, Amerikanka je iskoristila dvije, Belgijanka niti jednu.
Rezultati četvrtfinala:
Li Na (Kin,1) - Kaia Kanepi (Est) 6-4,6-2
Maria Sharapova (Rus,2) - Sesil Karatantcheva (Kaz) 6-2,6-4
Alison Riske (USA) - Yanina Wickmayer (Bel,3) 6-7(5),6-4,6-3
Aravane Rezai (Fra,4) - Sara Errani (Ita,5) 7-6(2),7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti