Robredo do osmog naslova
Tommy Robredo osvojio je naslov

ATP turnir u Costa dp Saupieu

Robredo do osmog naslova

Tommy Robredo pobjednik je ATP turnira koji je održan u Costa do Sauipeu. Španac je u finalu nadigrao Thomaza Belluccija i tako stigao do osmog ATP naslova u karijeri.

Robredo je cijeli turnir odigrao na visokom nivou, bez izgubljenog seta. No, u finalu je Bellucci pokazao da nije slučajno izborio borbu za naslov. Nakon što je izgubio prvi set sa 3:6, Brazilac je na isti način uzvratio u drugom i Robredo je znao da ga do trofeja čeka vrlo težak put.

Pri rezultatu 5:3 Španac je servirao za meč, ali je Bellucci napravio break, da  bi zatim servirao za 5:5. Ipak, pritisak je bio veći na Brazilcu koji nije izdržao pa je Robredo iskoristio meč loptu i slavio sa 6:4.
Španac se okitio i naslovom pobjednika i u konkurenciji parova. U finalu je sa Marcelom Granollersom nadigrao Argentinace Kera i Monaca.

ATP Costa do Sauipe, finale
Tommy Robredo (Španija, 2) - Thomaz Bellucci (Brazil) 6:3, 3:6, 6:4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.