Roddick: Bilo je vrlo dobro

Amerikanac oduševio u prvom kolu

Roddick: Bilo je vrlo dobro

Prvog dana US Opena najbolju igru je prikazao Andy Roddick. Pobjednik na užarenom njujorškom asfaltu iz 2003. godine imao je veliki razlog za slavlje, osim pobjede proslavio je i 29. rođendan.

Deveti nositelj je u tri seta (6-3, 6-2, 6-2) izbacio francuskog debitanta Stephanea Roberta, a u drugom kolu ga čeka Janko Tipsarević iz Srbije. Prema sinoć prikazanoj igri povreda od prije nekoliko sedmica za Andyja je prošlost. Njegova odlična igra po cijelom terenu, posebno na mreži, obradovala je sve njegove navijače.

"Osjećam se 80 posto bolje ngo prije šest sedmica, to je sigurno. Sve ide onako kako želim. Da budem iskren, kada jednom odlučiš da igraš, mislim da sva opravdanja za eventualni loš rezultat moraš baciti kroz prozor. Ja sam odlučio da igram i dajem 100 posto svojih mogućnosti, večeras nije bilo savršeno, ali je bilo vrlo dobro", rekao je Roddick nakon meča.

Andy Roddick igra svoj jedanaesti US Open, onaj od prije sedam godina je osvojio, u karijeri, posebno na US Openu je imao mnoštvo mečeva za pamćenje, ali Amerikanac kaže da su mu u pamćenju posebno ostali noćni mečevi u New Yorku, jer to je nešto zaista posebno.

"Posebno se sjećam ljeta 2006. Bio sam u jednoj tranziciji svog života, prelazio sam iz doba nestašnog dečka u ozbiljnog čovjeka. Neke stvari sam mijenjao, mnogi su mi se smijali tada", rekao je Roddick, koji je i ove godine jedan od favorita uz Nadala i Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.