Roddick bolji od Federera pred 18.000 gledalaca

Roddick bolji od Federera pred 18.000 gledalaca

Američki tenisač Andy Roddick pobijedio je bivšeg najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera 7:5, 7:6 (7) u revijalnom susretu igranom pred 18.000 gledatelja u Madison Square Gardenu u New Yorku. 

 U 'kultnoj dvorani' nastupile su i Ruskinja Maria Šarapova i Dankinja Caroline Wozniacki, a pobjeda 6:3, 6:4 je pripala ruskoj tenisačici.

 

 "Ovo je posebna dvorana u kojoj se ispisalo toliko povijesnih događaja. Atmosfera je bila sjajna i zaista sam uživao. Mislim da je zvijezda Knicksa Jeremy Lin želio da pobijedim," kazao je Roddick nakon tek treće pobjede protiv Federera u 24 odigrana susreta. 

 

  Koliko se Roddick dobro zabavljao svjedoči i trenutak iz drugog seta kada je na povike s tribina 'Idemo Rafa' počeo imitirati španjolskog tenisača.

 

  Zabavila se i Dankinja Wozniackim koja je na teren pozvala svog dečka poznatog golfera Roryja Mcllroya, trenutačno svjetskog broja jedan. Odjeven u traperice i pulover Mcllroy je uzeo reket i odigrao jedan poen protiv Šarapove i dobio ga.

 

  "Nije to ništa, osvojio sam i nekoliko poena protiv Caroline," kazao je Mcllroy sa smiješkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.