Roddick ekspresno
Andy Roddick bez mnogo muke

ATP turnir u Dohi

Roddick ekspresno

Amerikanac Andy Roddick nije imao mnogo problema na startu ATP turnira u Dohi. Protiv Španca Ivana Navarra, pobjednika prošlogodišnjeg Chellengera, na terenu je proveo 61 minutu za 6:1 i 6:3.

Osmi teniser svijeta i četvrti nositelj posebno impresivan je bio u prvom setu, a na ruku mu je išla činjenica da je Španac imao očajan postotak prvog servisa (38%).

Siguran je bio i Gael Monfils, peti nostitelj. Protri Čeha Jana Hernycha imao je laški trening. Završilo je 6:2 i 6:2 za drugo kolo i meč sa sunarodnjakom Nicolasom Devilderom.
U Dohi će se u narednoj rundi naći Rafael Nadal (igra protiv Fabricea Santoroa), Roger Federer (Potito Starace), te Andy Murray (Albert Montanes).

Rezultati
Devilder (Francuska) - Hajji (Katar, WC) 6:0, 6:3, Monfils (Francuska, 5, WC) - Hernych (Češka) 6:2, 6:2, Roddick (SAD, 4) - I. Navarro (Španija) 6:1, 6:3, Hanescu (Rumunija) - Troicki (Srbija) 6:4, 6:2, Stahovski (Ukrajina) - C. Rochus (Belgija) 2:6, 6:3, 7:6 (3), Petzschner (Njemačka) - Chardy (Francuska) 7:6 (2), 6:3, Seppi (Italija) - Gremelmayr (Njemačka) 6:4, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.