Roddick i sudije
Moguća novčana kazna zbog psovki

Amerikanac nema problema sa protivnicima

Roddick i sudije

M. Maksimović

Andy Roddick rezultatski nije imao većih problema u prva dva meča na Australian Openu, ali je
zato imao problema sa sudijama, kako linijskim tako i glavnim. U meču prvog kola protiv Holanđanina Thiema de Bakkera, Andy se zakačio sa sudijom, tačnije prilikom jednog istrčavanja na loptu, Roddick je jednostavno zapeo za linijskog sudiju.

''Naletio sam na jedan od onih nepomičnih objekata kojeg zovu sudijama. Ovaj se nije trudio niti da se skloni, niti da me uhvati kada sam padao'' rekao je Andy Roddick nakon meča.

U drugom kolu je opet Roddick imao duel sa sudijama, ovaj put glavnim u stolici Fergusom Murphyjem koji je na prvu meč loptu nakon pregledanog snimka '' dosudio dobru loptu'' bez obzira što je Roddick protestovao.Bellucci je i na drugu meč loptu zatražio challenge, međutim ovaj put nije bio u pravu pa je sedmi nositelj drugim servisom stigao do pobjede. Po završetku meča, Roddick se odlučio raspraviti sa Murphyjem. Tu je izgubio kontrolu, uputio par psovki ali se na presici javno izvinuo:

'' Pogriješio sam ovaj put, mislio da je lopta vani, ali bilo je vrlo blizu. Ipak morate priznati
da je takva odluka na meč loptu kranje hrabra'' kaže Roddick koji bi vrlo lako mogao biti kažnjen od strane ITF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.