Roddick iz ponora u četvrtfinale

Australian Open

Roddick iz ponora u četvrtfinale

U posljednjem meču dana na Australian Openu Andy Roddick je u najljepšem meču turnira bio bolji od Fernanda Gonzaleza sa 3:2 u setovima i plasirao se u četvrtfinale gdje ga čeka Marin Čilić.

Počelo je rano jutros ili kasno, kako god hoćete, sjajnim mečevima Nadala i Karlovića, te Murraya i Isnera, nastavili su Čilić i Del Potro, za taj smo meč rekli da je najbolji u dosadašnjem dijelu turnira, a završili su Roddick i Gonzalez, još boljim mečem.

U Rod Laver areni su Roddick i Gonzalez igrali sjajna tri i pol sata, ali niko nije požalio što je toliko presjedio. Strašan meč. Puno preokreta, sjajnih poena, asova, forhanda i backhanda, lomljenja reketa i svega što tenis sa sobom nosi.

Roddick je bolje počeo, rješio prvi set u svoju korist, a onda na scenu stupa Čileanac koji dobiva dva seta za redom i dolazi u veliku prednost u odnosu na Amerikanca. Četvrti set je bio prava ljepotica turnira. Roddick ga je dobio sa 7:5 i spasio se ispadanja. Posljednji poen izazvao je veliku nervozu kod Gonzaleza koji je smatra da je oštećen.  I tu mu je bio kraj.

Odlučujući pet set Gonzalez je počeo u velikom grču, odmah na početku je slomio reket bacivši ga na teren, a zatim u publiku jednoj djevojčici. Roddick je uzeo dva breaka i otišao na 4:2. Ostalo je bio rutinski posao za Amerikanca kojeg u četvrtfinalu čeka Marin Čilić. Na početku godine je Čilić osvojio Chenai, a Roddick Brisbane, sjajna uvertira za četvrtfinale.

Roddick u ovom meču nije napravio ni jednu dvostruku servis grešku, zabio je 32 asa, Gonzalez 17, imao samo 17 neiznuđenih grešaka, mnogo manje od Gonzalezovih 49. Mister Forhend nije imao šanse da razvije svoju igru protiv Amerikanca koji igra u velikoj formi. Melbourne je bio duboko u snu kad su Roddick i Gonzalez napustili Rod Laver arenu, ali vrijedilo je pogledati.

Rezultat:

Andy Roddick – Fernando Gonzalez 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.