Roddick opet bolji od Karlovića
Ivo Karlović

ATP turnir u Washingtonu

Roddick opet bolji od Karlovića

Hrvatski teniser Ivo Karlović ponovo nije uspio pobijediti Amerikanca Andya Roddicka. U četvrtfinalu ATP turnira u Washingtonu, Roddick je slavio 7:6, 7:6 ubilježivši petu pobjedu u dosadašnjih šest međusobnih susreta.

Zanimljivo, bio je to njihov ukupno četvrti, te treći u nizu susret u kojem je Roddick slavio identičnim rezultatom 7:6, 7:6. Roddick je tako protiv Karlovića dobio šest 'tie-breakova' uzastopno.

"Jednostavno, Roddick je imao više sreće," kratko je kazao hrvatski teniser.

Ovoga puta Karlović je u svakom setu oduzeo suparniku servis, ali stečenu prednost nije znao sačuvati. Možda i zbog toga što je vrijeme bilo dosta hladno, pa su lopte bile malo sporije.

"Lopte nisu letjele kao što sam očekivao. Dan prije bile su mnogo brže, ali očigledno u Washingtonu još nije ona poznata vrućina," kazao je Roddick, te dodao: "Dva puta sam mu oduzeo servis, što mi je ulilo dodatno samopouzdanje.

Roddick je protiv Karlovića upisao 501. pobjedu u karijeri postavši 36. teniser koji je ušao u klub '500'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.