Roddick otkazao Davis Cup

Zbog povrede u finalu Wimbledona

Roddick otkazao Davis Cup

Najbolji američki teniser i finalist ovogodišnjeg Wimbledona Andy Roddick otkazao je nastup u četvrtfinalu Davis Cupa protiv Hrvatske koji se od 10. do 12. jula igra u Poreču.

Roddick je tokom jučerašnjeg finala Wimbledona, u kojem je u pet setova nakon četiri sata i 16 minuta igre izgubio od Švajcarca Rogera Federera, povrijedio kuk i zato je otkazao svoj nastup za američku vrstu u Poreču.

Američki selektor Patrick McEnroe umjesto šestog igrača svijeta u sastav je uvrstio 23. igrača svijeta Mardyja Fisha, a osim njega će u Poreču za sastav SAD-a nastupiti još James Blake, te braća Bob i Mike Bryan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti