Roddick poslao kući Đokovića

Kraj za Nadala, Đokovića i Murraya

Roddick poslao kući Đokovića

Na Mastersu u Cinncinatiju sinoć su bili na programu mečevi četvrtfinala u kojima je viđen odličan tenis. Svoj nastup su završila dva od tri najbolja igrača današnjice, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Srpski teniser je poražen od dvostrukog pobjednika ovog turnira Andyja Roddicka sa 6-4 i 7-5 po setovima, pa će se Amerikanac u ponedjeljak na novoj ATP listi ponovo naći među deset najboljih igrača svijeta. Bila je ovo peta pobjeda Roddicka nad Đokovićem u posljednjih sedam mečeva. U polufinalu će Amerikanac igrati protiv zemljaka Mardyja Fisha.

Najduži meč turnira odigrali su Fish i Andy Murray, a Fish, koji igra s pozivnicom, za skoro tri sata igre na 34 stepena celzijusa bio je bolji od Murraya sa 6-7, 6-1 i 7-5 po setovima, pa će Amerikanci prvi put nakon šest godina gledati polufinale u kojem se sastaju dva njihova tenisera.

Senzaciju večeri priredio je kiparski teniser Marcos Baghdatis, koji je sa 6-4, 4-6 i 6-4 zaustavio prvog igrača svijeta Rafaela Nadala. Baghdatis će u polufinalu igrati protiv Rogera Federera, koji je bio bolji od Nikolaya Davidenka sa 6-4 i 7-5 po setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.