Roddick propušta Delray Beach

Roddick propušta Delray Beach

Amerikanac Andy Roddick odustao je od nastupa na teniskom ATP turniru u Delray Beachu zbog bolesti. Roddick, koji je trebalo da bude prvi nosilac, u nedjelju je u Memphisu osvojio 30. ATP titulu u karijeri.

"Osjećam se kao da me je udario autobus", rekao je 28-godišnji teniser.

"Jutros sam se probudio a krevet mi je bio mokar od znoja. Ne osjećam se dobro da bih izašao na teren i dao najbolje od sebe. Trebam da se oporavim prije nego što ponovo zaigram", kazao je Roddick.

On će otputovati u Teksas i obaviti preglede te se nada da će biti spreman da predvodi svoju reprezentaciju u meču Davis Cupa protiv Čilea. Roddickovo mjesto u žrijebu u Delray Beachu zauzeo je Australac Marinko Matosevic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.