Roddick rastužio Britaniju

Britanci će još čekati

Roddick rastužio Britaniju

Adnan Beganović

Američki teniser Andy Roddick rastužio je Britaniju. Roddick je u polufinalnom susretu pobijedio britansku uzdanicu Andyja Murrayja (6:4, 4:6, 7:6, 7:6) te tako srušio san svih Britanaca.


Meč u kojem gotovo niko nije davao šansu američkom teniseru doista je bio sjajan. Dobri potezi s obe strane odeševili su sve ljubitelje žute loptice. Murray je igrao za istoriju, ali izgleda da ipak se nije uspio odhrvati velikom pritisku.

Prva set Roddick je riješio u svoju korist (6:4) i već tada se znalo da britanskog tenisera očekuje teška borba za ulazak u istoriju. Drugi set Murray riješava u svoju korist (6:4), a dupke pun centralni teren oduševljeno pozdravlja povratak u meč svog ljubimca.

Treći i četvrti set odlučeni su u tie-breaku i u ova dva seta pokazalo se da Murray još uvijek nije u stanju odgovoriti na pritisak koji su mu stvorili britanski mediji. U tie-breaku četvrtog seta viđena je prava triler završnica. Roddick je imao meč loptu na svoj servis ali je nije iskoristio i kada su gotovo svi pomislili da se Britanac vraća u meč, američki teniser mini breakom dolazi do trijumfa i zasluženog finala.

Roddick će u finalu igrati protiv Federera i sudeći po njihovim međusobnim mečevima, teško će do pobjede. Federer i Roddick do sada su odigrali 20 mečeva, a Švicarac je čak 18 riješio u svoju korist. Veoma bitno je napomenuti da su Roddick i Federer do sada se tri puta susretali u Wimbledonu i da je švicarski teniser slavio u sva tri meča.

Nakon meča presretni Roddick je izjavio:

"Mošda igram najbolji tenis u svojoj karijeri. Gotovo svi su me prije meča prežalili, ali ja sam uspio. Ovo je kao neki san, nakon četiri godine ponovo sam u finalu Grand Slama i nadam se da ćemo u nedjelju svi zajedno uživati u dobrom tenisu".

Wimbledon, polufinale:
Roddick – Murray 3:1 (6:4, 4.6, 7:6, 7.6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.