Roddick se osvetio Stepaneku
Andy Roddick slavio u Memphisu

ATP turnir u Memphisu

Roddick se osvetio Stepaneku

Andy Roddick pobjednik je ATP turnira u američkom gradu Memphisu. Amerikanac je na domaćem terenu (tvrda podloga) bio bolji od Čeha Radeka Stepaneka sa dva puta po 7:5.

Bila je ovo slatka osveta Roddicka za prošlosedmični poraz od Stepaneka u polufinalu turnira u San Joseu. Finale je proteklo u znaku jakih servisa, ali su dva trenutka nepažnje bila dovoljna da Roddick napravi break i stigne do naslova.

Amerikancu je ovo 27. ATP naslov u karijeri, prvi u 2009. godini.
"Jako sam sretan što je ovako ispalo. Igrao sam prilično dobro, servis je me slušao i ovo je odlična najava za nastup na Mastersu", istakao je Roddick nakon završetka meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.