Roddick šokirao novinare: Ovo je moj posljednji turnir

Neočekivana vijest na običnoj press konferenciji

Roddick šokirao novinare: Ovo je moj posljednji turnir

A. Haznadarević

Bivši prvi reket svijeta Amerikanac Andy Roddick, potpuno neočekivano je najavio kraj svoje profesionalne karijere.

Roddick se odlučio povući iz aktivnog igranja tenisa na kon US Opena, a vijest je objavio tačno na svoj trideseti rođendan.

"Odlučio sam da će ovo biti moj posljednji turnir. To sam osjetio kada sam igrao svoj meč 1. kola. Momci su sve bolji i bolji i nisam siguran da se se, pa čak i da me zdravlje posluži, više mogu nositi s njima. Kada sam odlazio s terena Wimbledona sam znao. Nisam se mogao zamisliti kako dolazim i iduće godine. Još uvijek volim ovaj sport, volim udarati loptu, ali došao je kraj tome da to radim profesionalno", zaključio je Roddick.

Tridesetogodišnji teniser je svoj najveći uspjeh postigao upravo na US Openu, koji je osvojio 2003. godine.

Roddick je u svojoj bogatoj karijeri osvojio čak 32 turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.