Roger i Novak bez problema u polufinale

ATP turnir u Cinncinatiju

Roger i Novak bez problema u polufinale

M. Maksimović

Roger Federer i Novak Đoković nastavljaju svoj put prema finalu velikog ATP turnira u Cincinnatiju.Obojica su svoj posao u četvrtfinalu završili u dva seta.

Novak Đoković je sa 6-3,6-2 ispratio Marina Čilića, koji je na ovom turniru bio postavljen za 12.nositelja.U prvom setu je Đoković krenuo sa 3-0, Čilić je u osmom gemu spasio tri set lopte, ali je Novak set potvrdio u narednom gemu. Kod 1-1 u drugom, Novak je napravio novi break za 2-1, sa duplim je na 5-2 priveo posao kraju.

 

Francuz Jeremy Chardy nije bio sposoban za još jedno iznenađenje.Juan Martin Del Potro je bio prejak prošao je sa 6-1,6-3.Sve što je Francuz napravio u drugom setu bile su tri vezane break lopte koje nije naravno nije iskoristio.

 

Stanislas Wawrinka je za ulazak u polufinale trebao samo jedan break protiv Milosa Raonica. Kanađanin je igrao odlično u prvom setu, sa duplim breakom je stigao do seta, a onda je drugi izgubio u tie breaku. U setu odluke, Wawrinka već u trećem gemu uzima servis svom protivniku za prednost koju je sačuvao do kraja.Imao je raonic dvije break lopte u osmom gemu trećeg, obe su otišle u nepovrat.

 

Roger Federer je na terenu ostao 87 minuta, Mardy Fish nije imao niti jednu break priliku.Prvi igrač svijeta je imao 74 posto prvog servisa, 88 posto realizacije prvog. U takvoj situaciji Fish nije mogao ništa napraviti. Dva puta je gubio servis u prvom setu, drugi je doveo do tie breaka, ali to je bilo sve.Na kraju je Federer prošao sa 6-3,7-6(4)

 

 

Četvrtfinale:

Roger Federer (Švi,1) - Mardy Fish (USA,10) 6-3,7-6(4)

Stanislas Wawrinka (Švi) - Milos Raonic (Kan) 2-6,7-6 (5), 6-4 

Juan Martin Del Potro (Arg,6) - Jeremy Chardy (Fra) 6-1,6-3 

Novak Đoković (Srb,2) - Marin Čilić (Hrv,12) 6-3,6-2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.