Roger osigurao veliko finale
Roger ove godine igra odlično u Londonu

Na redu novi okršaj Federer - Nadal

Roger osigurao veliko finale

M. Maksimović

Teniski sladokusci na kraju sezone dolaze na svoje.U finalu posljednjeg turnira igrat će Rafael Nadal i Roger Federer.I dok je Nadal ostao na terenu više od tri sata, Roger Federer je svoj posao završio za 80 minuta.

Četvrtu pobjedu u nizu na završnom turniru Federer je ostvario protiv Novaka Đokovića, četvrtu u posljednjih pet mečeva.Do Londona su ove godine igrali četiri puta,Novak je slavio na US.Openu, Roger u Kanadi, Šangaju i Baselu.

Đoković je od početka polufinala imao problema, u prvom setu je dva puta izgubio servis, uhvatio je samo jedan gem.Imao je velikih problema sa drugim servisom, osvojio je tek dva poena. Na početku drugog je Đoković zaigrao puno bolje, poveo je 3-0, ali se Federer na vrijeme vratio, u devetom gemu je iskoristio šestu break loptu i to je bio kraj.Federer ide u finale, Novak se okreće finalu Davis Cupa.

Nedeljno finale tako nam donosi 22.po redu duel Rogera Federera i Rafaela Nadala, tek drugi u ovoj godini.U Madridu je slavio Nadal 6-4,7-6(5).U međusobnim duelima, vodi Nadal 14:7.


Polufinale:
Roger Federer (Švi,2) - Novak Đoković (Srb,3) 6-1,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti