Roland Garros bez Clijsters i Davidenka

Stigli prvi otkazi

Roland Garros bez Clijsters i Davidenka

Adnan Beganović

Belgijska teniserka Kim Clijsters zbog povrede stopala otkazala je nastup na predstojećem Grand Slam turniru u Roland Garrosu, objavili su organizatori turnira.

Njen otkaz bio je očekivan nakon što se ozlijedila prošlog mjeseca u Fed Cupu. Clijsters je dva puta igrala u finalu Roland Garrosa, 2001. i 2003. godine, i oba je puta poražena.

U muškoj konkurenciji Roland Garrosa neće biti šestog tenisera  svijeta Rusa Nikolaja Davidenka, koji se još uvijek oporavlja od ozljede zgloba ruke. Davidenko je dva puta zaigrao u polufinalu pariškog Grand Slama, a posljednji put 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.