Namješten meč na ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa?

Dosta kontroverzi

Namješten meč na ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa?

A. Čaušević

Organizatori Roland Garrosa imaju određenih problema s organizacijom turnira, a sada su stigle i optužbe za namješteni meč.

Naime, u duelu parova prvog kola između Rumunki Andree Mitu i Patricije Marte Tig s jedne strane te Amerikanke Madison Brengle i Ruskinje Jene Sizikove.

Rumunke su dobile meč sa 2:0, a sumnja se pojavila nakon ogromnih uloga u petom gameu drugog seta.

Brengle i Sizikova su izgubile game na svoj servis i to bez dobijenog poena, da bi potom napravile rebreak, ali opet su izgubile svoj servis te su na kraju i izgubile.

Istraga je pokrenuta, u sve je uključena i policija, a ukoliko se ove tvrdnje ispostave tačnim kazne za teniserske će biti drakonske.

Top Komentari

Alen23
A Kristina Mladenovic dva turnira za redom i v 5:1 i 40:0 i izgubi taj set i mec pa ima jos meceva za analizu izgleda da ce samo ove dvije ublehe nastradat al et
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi