Tinejdžerka priredilla senzaciju na Roland Garrosu, ispala prošlogodišnja pobjednica

Kraj za Krejčikovu

Tinejdžerka priredilla senzaciju na Roland Garrosu, ispala prošlogodišnja pobjednica

Edmir Škorić

Barbora Krejčikova, prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, ispala je već u prvom kolu.

Češka teniserka, inače druga na WTA listi, iznenađujuće je poražena od domaće predstavnice Diane Parry koja je slavila sa 1:6, 6:2, 6:3.

Nakon što je Krejčikova osvojila prvi set isuviše uvjerljivo prepustivši samo gem rivalki, izgledalo je kao da će bez problema odraditi posao, no onda je uslijedio potpuni pad, pa ju je 19-godišnja Parry poslala kući prije nego je to iko planirao.

"Teško je bilo očekivati ovakav rezultat. Jako sam sretna što sam uspjela pobijediti. Pokušavala sam biti sve agresivnija na terenu i izravno osvajati više poena. Također sam se trudila ne razmišljati previše tokom utakmice kako se ne bih previše opterećivala. Mislila sam samo na svaki sljedeći poen, da ne izgubim koncentraciju i nije bilo razmišljanja o tome da bih mogla pobijediti veliku teniseru", rekla je Parry nakon meča.

Parry će u drugom kolu igrati protiv Kolumbijke Camile Osorio (66. WTA).

Petra Kvitova je za razliku od Krejčikove bila sigurna, pa je Mađarku Bondar dobila sa 7:6, 6:1, dok je prva teniserka svijeta Iga Swiatek sa 6:2:, 6:0 porazila Ukrajinku Lesiju Tsurenko.

Viktoria Azarenka je nakon velike borbe i tri seta pobijedila Anu Bogdan sa 6:7, 7:6 i 6:2. Neočekivano je ispala Naomi Osaka od Amande Anisimove, koja je slavila sa 7:5, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije