Rosol prejak za Bašića

Bašić poražen

Rosol prejak za Bašića

Midhat Šljivak

Mirza Bašić nije uspio da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Beču. Od našeg tenisera danas je bio bolji Čeh Lukaš Rosol sa 2:0 po setovima 6:3 i 7:5.

Žestoko je krenuo Rosol u prvom setu. Došao je do vodstva od 5:0, ali se Bašić potom probudio te je osvojio tri uzastopna gema. Ipak, nije imao snage da se u potpunosti vrati u set, pa je češki teniser ovaj set riješio u svoju korist sa 6:3.

Drugi set je donio mnogo izjednačeniji tenis. Igralo se gem za gem sve do 11 igre, kada Rosol pravi odlučujući break, pa je svojim servisom Čeh potvrdio osvajanje drugog seta sa 7:5 i pobjedu u ovom meču.

ATP Beč, 2. kolo:

Rosol - Bašić 2:0 (6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije