Royalsi sigurni, Acesi kroz neizvjesnu završnicu

IPTL liga u New Delhiju

Royalsi sigurni, Acesi kroz neizvjesnu završnicu

Teniska IPTL liga je stigla do svoje treće stanice, New Delhija. UAE Royalsi su upisali novu pobjedu, slavili su protiv Singapore Slammersa ubjedljivo 29:16.

U ekipi slammersa samo je Hantuchova uspjela ostati neporažena, dobila je Carolinu Wozniacki 6-5.
U prostalim mečevima ostatak ekipe Royalsa je bio presiguran. Čilić je izgubio tri gema od Hewitta, Rafter je uzeo jedan Ivaniševiću, dok su Čilić i Zimonjić sredili Kyrgiosa i Hewitta 6-2. U miksu je bilo nešto neizvjesnije, Mladenovic i Zimonjić su dobili Hantuchovu i Kyrgiosa 6-4.

Daleko neizvjesnije je bilo u meču Micromax Indian Acesa i Manila Mavericksa. Na kraju su Mavericksi poraženi 25:26. Prva dva meča su otišla na stranu Mavericksa zahvaljujući paru Nestor - Flipkens, odnosno Marku Phillipoussisu. Indian Acesi se vratili preko para Bopanna - Monfils. Na kraju je Ana Ivanović nadigrala Flipkens, a pobjedu svojoj ekipi je osigurao Gael Monfils.

Rezultati:
Musafir.com UAE Royals - DBS Singapore Slammers 29-16
Micromax Indian Aces - Manila Mavericks 26-25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti