Rublev nakon preokreta porazio Berycha

ATP Peking

Rublev nakon preokreta porazio Berycha

Ruski teniser Andrey Rublev plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu nakon što je danas porazio Čeha Tomas Berdycha sa 2:1 u setovima

Iako je Berdych bio veliki favorit na ovom meču Rublev je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi te je uspio da pobijedi slavnog rivala uprkos tome što je izgubio prvi set te je imao brejk zaostatka u drugom. 

Berdych je prvi set riješio u svoju korist nakon samo 36 minuta igre, a bilo je 6:1 za češkog tenisera. Kako je odigrao prvi, tako je počeo i drugi set te je napravio brejk već u trećem gejmu, ali tada je uslijedio nevjerovatan povratak Rusa. 

Rublev je vratio brejk te je izjednačio na 3:3, ali nakon toga ponovo gubi svoj servis. Tu nije bio kraj uzbuđenjima na ovom susretu pa je Rublev do kraj drugog seta napravio još dva brejk i slavio sa 6:4 te izjednačio rezultat na 1:1.

U odlučujućem setu Berdych je potpuno pao pa je Rublev bez većih problema uspio da napravi dva brejka i da na kraju slavi pobjedu. 

Zanimljivo, ruski teniser je ovim trijumfom prestigao na ATP listi našeg Damira Džumhura i trenutno se nalazi na 35. mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije