Rusevski pobijedio Gorčića u tri seta
Rusevski za vodstvo Makedonije

Makedonija povela 1:0

Rusevski pobijedio Gorčića u tri seta

M. Maksimović

Loše smo otvorili meč prvog kola II grupe Euroafričke zone Davis Cupa. Predrag Rusevski je savladao Ismara Gorčića u tri seta 6-4,6-2,6-4, za vodstvo Makedonije 1-0. U sjajnoj atmosferi Rusevski je odigrao meč, pa skoro bez pogreške, pogađao je sa osnovne linije, prolazio je na mreži, dok je sa druge strane Gorčić griješio previše, nekada i u situacijama kada je trebalo samo završiti poen.

Sva tri svoja prva servis gema je izgubio, na početku prvog, drugog i trećeg seta. Prvi break na početku meča Rusevskom je bio dovoljan da uzme prvi set 6-4.

U drugom još veći problemi, opet na prvi servis gem Gorčića, Rusevski pravi break. Na prvom poenu, Rusevki je dijagonalom prošao. Na drugom promašaj našeg tenisera, pa onda retern Rusevkog za tri break lopte.Dvije je Gorčić spasio, treću ne.Rusevski je zadržao svoj servis, Gorčić ne, pa je sa dublim break Makedonac stigao do čistih 4-0. U osmom gemu, Rusevski je iskoristio
prvu set loptu za sigurnih 6-2.

U drugom gemu trećeg seta, Makedonac se našao u problemima, Gorčić je napokon povezao dva poena, Rusevskom je nakratko ''zaštekao'' servis, ali nažalost, to nismo iskoristili, propale su dvije break prilike. Ipak, ono što nije iskoristio u drugom gemu, jeste Gorčić u četvrtom, prvim breakom u meču, vratio se na 2-2.

Nažalost, u sljedećem gemu Rusevski pravi break, gem kasnije odlazi na 4-2, pa sa još jednim breakom na 5-2. Međutim, Gorčić uspjeva uzvratiti, spašava jednu meč loptu  sa breakom dolazi na 5-4, ali tu je kraj. Rusevski je sa iskoristio drugu meč loptu koja je došla na 40/15


Makedonija - BiH 1:0
Predrag Rusevski - Ismar Gorčić  6-4, 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.