Ruski selektor apeluje na Vladu
Možda više neće igrati za selekciju Rusije: Dinara Safina

Nakon poraza tenisera od Izraela

Ruski selektor apeluje na Vladu

Šamil Tarpiščev, selektor Davis i Fed Cup reprezentacije Rusije, upozorio je zvaničnike svoje zemlje da se ne nadaju uspjesima nacionalnih selekcija ako vlada finansijski ne pomogne ovom sportu, odnosno sportu uopšte.

Rusi nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Davis Cupa jer su poraženi od Izraela rezultatom 1:4.

«Tenis je jedan od sportova s najviše uspjeha u Rusiji, ali vlada već godinama potpuno ignoriše pobjede i patriotski duh. Njih interesuje samo uspjeh u nogometu ili hokeju», istakao je Tarpiščev, dodavši da su fudbaleri i hokejaši bogato nagrađeni za nastupe u nacionalnom dresu, dok s teniserima to nije slučaj.

«Davidenko gubi po 50.000 eura sedmično kada igra za Davis Cup reprezentaciju. Slično je i sa Dinarom Safinom, kojoj trener počinje da savjetuje da ne igra za Fed Cup selekciju.».
Rusi su dva puta trijumfovali u Davis Cupu, dok su Ruskinje četiri puta bile prvakinje Fed Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.