Safina prekinula bajku
Dinara Safina u polufinalu Australian Opena

Australian Open, četvrtfinala

Safina prekinula bajku

Jelena Dokić nije mogla dalje od četvrtfinala Australian Opena. Nekadašnja teniska zvijezda i jedna od najboljih igračica svijeta, ove godine se konačno vratila i krenula "od nule" nakon silnih privatnih problema koje su je pratile ranijih godina.

Bajku koja je trajala još od prvog kola kvalifikacija prekinula je Dinara Safina koja je slavila sa 2:1.
Bio je to meč koji je mogao otići i na drugu stranu. Posebno se to odnosi na treći set u kojem su obje igračice napravile mnogo preokreta i grešaka.

Nakon što je prvi set pripao Ruskinji (6:4), na isti način uzvratila je Dokićeva u drugom. Na početku trećeg, treća igračica svijeta odmah je napravila break i sigurnom igrom držala je prednost do 4:2. No, Australijanka se na oduševljenje prepune Arene vratila, izjednačila na 4:4, ali nije imala snage za završni udarac. Safina je načinila novi break za 5:4, a onda je iskoristila svoj servis za polufinale.

Četvrtfinale, teniserke
Dinara Safina (Rus, 3) - Jelena Dokić (Aust) 6:4, 4:6, 6:4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.