Safina preskače Brisbane
Safina i dalje ima problema sa leđima

Početak sezone za Ruskinju pod upitnikom

Safina preskače Brisbane

M. Maksimović

Druga teniserka svijeta, Ruskinja Dinara Safina je prisiljena preskočiti svoj prvi turnir u narednoj 2010.godini. Safina ima problema sa leđima, pa neće nastupiti na WTA turniru u Brisbaneu.

Na posljednjem turniru u ovoj godini, završnom Mastersu u Dohi, Dinara Safina je također imala problema sa leđima, pa je nakon dva odigrana gema protiv Jelene Janković odlučila odustati. Povreda leđa je takve prirode da još uvijek nije poznat trenutak povratka Safine, pa nije isključeno da Dinara preskoči prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.


'' Znam je da je puno očekivala od nastupa u Brisbaneu, pokušala je što prije da sanira povredu, ali nije išlo'' rekao je direktor turnira Steve Ayles.


Dinara Safina je u karijeri osvojila 12 turnira, ove godine tri, slavila je u Rimu, Madridu i Portorožu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.