Safina se revanširala Bondarenko

WTA Masters u Madridu

Safina se revanširala Bondarenko

Alona Bondarenko je Dinaru Safinu prošle godine pobijedila u Amelia Islandu (7:5 u trećem setu), ali se prva igračica svijeta revanširala u četvrtfinalu WTA Mastersa u Madridu.

Ruskinja je osvojila prvi set (6:4), da bi u drugom, pri rezultatu 4:3 dala gas i izborila polufinale.

Četvrtfinale Madrida je Caroline Wozniacki donijelo plasman u „Top- 10“. Wozniacki je i treći put u trećem međusobnom duelu nadigrala Veru Duševinu. Bilo je laganih i sigurnih 6:0 i 6:4.

U polufinalu je i Amelie Mauresmo. Francuskinja je u meču sa Mađaricom Szavay morala igrati tri seta, ali joj to nije smetalo. Nakon što je izgubila prvi sa 5:7, u naredna dva je zaigrala kao u svojim najboljim danima što se vidjelo na rezultatu (dva puta po 6:1).

Učešće na turniru u Madridu završila je Jelena Janković porazom u četvrtfinalu od dvadesete teniserke svijeta, Švajcarkinje Patty Schnyder. U meču koji je trajao nepuna dva sata viđeni su veliki preokreti iz kojih je kao pobednica izašla 31-godišnja švajcarska teniserka.

Madrid, četvrtfinale
Safina (Rusija, 1) - Bondarenko (Ukrajina) 6:4, 6:3, Wozniacki (Danska, 9) - Duševina (Rusija, q) 6:0, 6:4, Mauresmo (Francuska) - Szavay (Mađarska) 5:7, 6:1, 6:1, Schnyder (Švajcarska) - Janković (Srbija, 5) 7:6, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.